• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Hoe werkt het?

Het Imetrum Dynamic Monitoring Station (DMS) is een uniek optisch video meetsysteem voor dynamisch monitoren van verplaatsing van of aan civiele kunstwerken zoals bruggen, tunnels en viaducten of tijdens metingen in het spoor.

Het systeem is gebaseerd op tientallen jaren bekende techniek van optische video extensometers die worden ingezet in laboratoria. Door gepatenteerde aanpassing van de software is deze techniek nu toepasbaar voor metingen op grote afstand. Er kan vanaf grote afstand uiterst nauwkeurig beweging worden geregistreerd tussen punten onderling in het videobeeld. Een resolutie van ± 0.01mm op 100 meter afstand is zonder meer haalbaar, net als 0,1 mm op 700 meter afstand!

Het Video Gauge systeem maakt gebruikt van gepatenteerde software. Deze software herkent (onderlinge) pixelpatronen die door eenvoudige kalibratie en afleiding vanaf het te meten object uiterst nauwkeurig worden gevolgd op de beeldchip van een camera. De gevoelige beeldchip in de camera en de hoogwaardige op elkaar afgestemde lens maakt het mogelijk om vanaf grote afstand (afstand afhankelijk van gebruikte lens), contactloos metingen uit te voeren. Er kan tot vele tientallen punten tegelijk gemeten worden real-time in het videobeeld.

Het Imetrum DMS systeem bestaat uit gepatenteerde video gauge software een camera en een lens. De VGS software die meten en het uitvoeren van analyses in het videobeeld mogelijk maakt stelt u in staat real-time in het videobeeld de metingen te volgen. De meetresultaten kunnen frame by frame worden geanalyseerd.

Interesse in onze meetsystemen?

Voor meer informatie over het Imetrum meetsysteem kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via:

E. info@imetrum-benelux.nl
T. 078-6511117

Contact opnemen