• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Imetrum VGS video meetsysteem

Het Imetrum Dynamic Monitoring System is een compleet nieuwe methode van dynamische beweging monitoren. In tegenstelling tot sensoren welke men monteert of snelle total stations is voor het Imetrum systeem een reflector  niet altijd strikt noodzakelijk en kunt u meten in een real-time videobeeld. Hierbij ziet u het object bewegen en de uitslag van de meetposities in een overlay als meetwaardebox onderin of bovenin het beeld.

Het Imetrum systeem is gebaseerd op video extensometers die in de laboratorium techniek worden toegepast bij trekken van proefstaven in een trekbank. Deze techniek maakt het mogelijk om pixelpatronen gepresenteerd op de beeldchip over de chip te volgen. De nauwkeurigheid die daarbij wordt gehaald ligt op micrometerniveau of nauwkeuriger. Door deze techniek toe te passen op grotere afstand bij metingen in het veld biedt dit vergelijkbare resultaten. Imetrum heeft gepatenteerde software ontwikkeld die in staat is op subpixelniveau te kunnen meten. De nauwkeurigheid die logischerwijs zou afnemen bij metingen op grote afstand wordt daarmee volledig ondervangen waardoor het Imetrum systeem nauwkeurigheden haalt die vergelijkbaar of beter zijn dan LVDT verplaatsing/wegopnemers die u normaliter aanbrengt om nauwkeurige metingen uit te voeren.

Imetrum stelt u in staat om metingen te verrichten zonder reflectoren aan te brengen, dan wel LVDT wegopnemers. Dit bespaart u montagekosten, kosten voor wegafzettingen en verkeersmaatregelen en biedt het systeem ongekende mogelijkheden bij calamiteiten. (u hoeft immers het object niet te benaderen).

De gepatenteerde software die is ontwikkeld binnen Imetrum een aantal jaren terug werkt met algoritmen die oorspronkelijk zijn ontwikkeld voor computers met rekenkracht van toen. De huidige en toekomstige rekenkracht van computers maakt dat de Imetrum software momenteel snel, nauwkeurig en tot 100 f/s kan meten. Toekomstige ontwikkelingen die reeds in gang zijn gezet zullen het mogelijk maken te meten tot 2000 Hz.

Er zijn meerdere configuraties mogelijk van het Imetrum systeem. Uiteraard 2-dimensionaal of 3-dimensionaal meten. Voor de 3D systemen is het zelf mogelijk binnen een vaste beeldverhouding te kunnen meten zonder een kalibratie door te voeren.

Data uit de Imetrum VGS controller kan worden aangeleverd als CSV file of digitaal file in elk ander format. Ook is het mogelijk de controller te koppelen aan automatisering systemen voor monitoring op afstand.

Interesse in onze meetsystemen?

Voor meer informatie over het Imetrum meetsysteem kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via:

E. info@imetrum-benelux.nl
T. 078-6511117

Contact opnemen